Recept na jednoduchou hrnkovou buchtu

Hrnková buchta je jednou z nejlepších pochoutek, které můžete připravit doma. Je to jednoduchý a rychlý recept, který si zamilujete, ať už jste zkušený kuchař nebo začátečník. Tato buchta je skvělá na snídani, svačinu nebo dokonce jako dezert. Pokud máte rádi sladké pečivo, pak je tento recept pro vás jako stvořený.

Potřebné suroviny:

  • 2 hrnky hladké mouky
  • 1 hrnek cukru
  • 1 hrnek mléka
  • 1/2 hrnku rozpuštěného másla
  • 2 vejce
  • 1 lžička vanilkového extraktu
  • 1 balíček prášku do pečiva
  • špetka soli
  • olej na vymazání hrnku
  • hrnek na měření ingrediencí

Postup přípravy:

1. Nejprve si předehřejte troubu na 180 stupňů Celsia a vymažte si hrnek olejem.

2. Ve velké míse smíchejte suché ingredience: mouku, cukr, prášek do pečiva a špetku soli.

3. Poté do směsi přidejte mléko, rozpuštěné máslo, vejce a vanilkový extrakt. Dobře promíchejte, dokud nezískáte hladké těsto bez hrudek.

4. Těsto nalijte do připraveného hrnku a rovnoměrně ho rozetřete po povrchu.

5. Hrnkovou buchtu dejte do předehřáté trouby a pečte asi 35-40 minut nebo dokud nebude zlatě hnědá na povrchu a vložený špejle do středu vyjde suchá.

6. Hotovou buchtu vyndejte z trouby a nechte ji trochu vychladnout.

7. Poté ji můžete podle chuti posypat moučkovým cukrem nebo ozdobit čerstvým ovocem.

Tipy a triky:

– Pokud máte rádi buchty s různými příchutěmi, můžete do těsta přidat například citronovou kůru nebo kousek čokolády.

– Pokud nemáte k dispozici vanilkový extrakt, můžete jej nahradit vanilkovým cukrem nebo přírodním aroma.

– Při pečení sledujte buchtu, každá trouba je trochu jiná, takže čas pečení se může mírně lišit.

Tak to je vše! Doufáme, že si tuto jednoduchou hrnkovou buchtu užijete stejně jako my. Je to skvělý způsob, jak si dopřát něco sladkého s minimem úsilí. Připravte si ji kdykoliv, když budete mít chuť na něco dobrého a rychlého!

Varianty receptu na hrnkovou buchtu

Pokud máte rádi experimentování v kuchyni, můžete vyzkoušet různé varianty receptu na hrnkovou buchtu. Zde je několik nápadů, jak můžete tento recept upravit podle svých představ:

Variant Popis
Bucht s ovocem Přidejte do těsta kousky čerstvého ovoce jako jahody, borůvky nebo maliny pro osvěžující a šťavnatou buchtu.
Buchtové muffiny Rozdělte těsto do muffinových forem a pečte kratší dobu pro malé, jednotlivé porce hrnkové buchty.
Kakao buchta Přidejte do těsta kakao pro čokoládovou verzi hrnkové buchty. Ideální pro milovníky čokolády!

Nejčastěji kladené otázky o hrnkové buchtě:

  • Jak dlouho vydrží hrnková buchta čerstvá?
  • Jak lze recept upravit pro bezlepkovou variantu?
  • Je možné použít jiný typ mléka než kravské?
  • Existuje způsob, jak udělat hrnkovou buchtu veganskou?

Viz také:

Photo of author

Sylva

Napsat komentář