Recept na buchtu s tvarohem a zakysanou smetanou


Vítejte u nás na našem jedinečném receptu na buchtu s tvarohem a zakysanou smetanou! Tento recept vám přinese nejen lahodnou chuť, ale také jedinečný zážitek při přípravě této tradiční pochoutky. Připravte se na jednoduché kroky a skvělé výsledky!

Přísady:

  • 250g hladké mouky
  • 100g másla
  • 150g tvarohu
  • 100g cukru krupice
  • 2 vejce
  • 1 balení vanilkového cukru
  • 1 balení kypřícího prášku do pečiva
  • 150ml zakysané smetany
  • Špetka soli
  • Máslo a strouhanka na vymazání a vysypání formy

Postup:

1. Nejdříve si předehřejeme troubu na 180°C a formu na buchtu vymažeme máslem a vysypeme strouhankou.

2. V míse smícháme mouku s kypřícím práškem a solí. Poté přidáme do této směsi na kostičky nakrájené máslo.

3. Přidáme cukr, vanilkový cukr, tvaroh, vejce a nakonec zakysanou smetanu. Vše důkladně promícháme dohladka.

4. Těsto nalijeme do připravené formy a dáme péct do předehřáté trouby na 45-50 minut, nebo dokud není buchta zlatě hnědá a upečená.

5. Po upečení necháme buchtu chvíli vychladnout ve formě, poté ji opatrně vyklopíme a necháme úplně vychladnout.

6. Hotovou buchtu můžeme podávat s čerstvou zakysanou smetanou nebo ovocem podle chuti.

Tips:

– Pokud máte rádi intenzivnější chuť, můžete do těsta přidat trochu citronové kůry.

– Nebojte se experimentovat s různými druhy tvarohu, každý přinese do buchty trochu jinou chuťovou nuanci.

Nyní máte recept na buchtu s tvarohem a zakysanou smetanou připravený k vyzkoušení! Buďte kreativní a nezapomeňte si pochutnat na této lahodné dobrotě. Doufáme, že si recept užijete stejně jako my! Dobrou chuť!

Nejčastěji kladené otázky:

Zde najdete odpovědi na nejběžnější dotazy ohledně receptu na buchtu s tvarohem a zakysanou smetanou.

1. Jak dlouho trvá příprava této buchty?

Průměrná doba přípravy receptu na buchtu s tvarohem a zakysanou smetanou je asi 1 hodina, včetně pečení.

2. Mohu použít jiný typ mouky než hladkou mouku?

Ano, můžete experimentovat s různými typy mouky podle vaší preference. Nicméně, výsledná konzistence buchty se může mírně lišit.

3. Jak dlouho je nutné nechat buchtu vychladnout po upečení?

Po upečení je ideální nechat buchtu asi 15-20 minut vychladnout ve formě a poté ji opatrně vyklopit, aby se úplně vychladla, což trvá dalších asi 30-60 minut.

Ingredience Množství
Hladká mouka 250g
Máslo 100g
Tvaroh 150g
Cukr krupice 100g
Vejce 2
Vanilkový cukr 1 balení
Kypřící prášek do pečiva 1 balení
Zakysaná smetana 150ml
Špetka soli
Máslo a strouhanka Pro vymazání a vysypání formy

Viz také:

Photo of author

Eddy

Napsat komentář