Recept na buchtu s jablky a skořicí


Vítejte u receptu na jedinečnou buchtu, která spojuje lahodnou chuť jablek s vůní a pikantností skořice. Tato jednoduchá, ale přesto lahodná buchta je ideální pro rodinné snídaně, odpolední svačiny nebo jako dezert k večeři. Připravte se na skvělý zážitek a následujte náš krok za krokem recept!

Ingredience:

  • 250 g hladké mouky
  • 150 g cukru krupice
  • 100 g másla
  • 2 vajíčka
  • 1 lžička skořice
  • 2 středně velká jablka
  • 1 lžička prášku do pečiva
  • 1 lžíce citronové šťávy
  • špetka soli

Postup:

  1. Nejprve si předehřejeme troubu na 180 °C a připravíme si formu na pečení, kterou vymažeme máslem a vysypeme moukou.
  2. V míse smícháme mouku, cukr, prášek do pečiva, špetku soli a skořici.
  3. Poté přidáme rozpuštěné máslo, vejce a citronovou šťávu a promícháme do hladkého těsta.
  4. Jablka oloupeme, zbavíme jádřinců a nakrájíme na tenké plátky.
  5. Do těsta vmícháme nakrájená jablka a rovnoměrně rozprostřeme do připravené formy.
  6. Buchtu pečeme v předehřáté troubě asi 40-45 minut, nebo dokud nebude zlatě hnědá.
  7. Po upečení necháme buchtu vychladnout a podáváme ji ještě teplou s oblíbeným nápojem.

Tipy a triky:

  • Pokud máte rádi intenzivnější chuť skořice, můžete přidat i více než jednu lžičku do těsta.
  • Pro extra šťavnatost můžete jablka před přidáním do těsta krátce dusit v hrnci s trochou vody a cukru.
  • Na povrch buchty můžete před pečením přidat trochu skořice a cukru pro křupavou a sladkou kůrku.

Nyní máte recept na dokonalou buchtu s jablky a skořicí, která rozzáří váš stůl jakoukoliv denní dobu. Nečekejte a pusťte se do pečení, vaše chuťové buňky vám poděkují!

Varianty receptu:

Pokud máte rádi experimentování v kuchyni, můžete vyzkoušet několik variant této buchty:

Varianty Popis
Buchta s hruškami a skořicí Namísto jablek použijte oloupané a nakrájené hrušky pro jinou ovocnou chuť.
Buchta s meruňkami a vanilkou Přidejte do těsta nakrájené meruňky a vanilkový extrakt pro sladkou a aromatickou variantu buchty.
Buchta s borůvkami a citronem Smíchejte do těsta čerstvé borůvky a nastrouhanou citronovou kůru pro osvěžující chuťový zážitek.

Nejčastěji kladené otázky:

  • Je možné použít jiný typ mouky?
  • Ano, můžete použít například polohrubou mouku pro jemnější texturu buchty.
  • Mohu použít máslo se solí nebo bez soli?
  • Je lepší použít máslo bez soli, aby se lépe kontrolovala sůl v receptu.
  • Můžu přidat ořechy do těsta?
  • Ano, můžete přidat nastrouhané ořechy pro další texturu a chuťový rozmach.

Viz také:

Photo of author

Sylva

Napsat komentář