Recept na buchtu s pudinkem

Naše rodina miluje sladké dezerty, a jedním z našich oblíbených je buchta s pudinkem. Tato lahodná pochoutka spojuje nadýchaný těsto s krémovým pudinkem, který se rozpouští v ústech. Pokud hledáte recept na buchtu s pudinkem, jste na správném místě!

Příprava těsta

Nejprve si připravte těsto. Budete potřebovat:

  • 250 g hladké mouky
  • 100 g másla
  • 80 g cukru
  • 1 vejce
  • 1 balíček vanilkového cukru
  • 1/2 balíčku prášku do pečiva
  • špetku soli

Postupujte podle těchto kroků:

  1. V misce smíchejte mouku s práškem do pečiva a solí.
  2. Přidejte na kostky nakrájené máslo a rukama ho zapracujte do mouky, dokud nevznikne drobivá směs.
  3. Přidejte cukr, vanilkový cukr a vejce a vypracujte hladké těsto.

Příprava pudinku

Dále si připravte pudink. Budete potřebovat:

  • 500 ml mléka
  • 1 balíček vanilkového pudinku
  • 100 g cukru

Jak na to:

  1. Smíchejte pudinkový prášek s trochou mléka, aby vznikla hladká směs.
  2. Zbytek mléka přiveďte k varu a za stálého míchání přilijte pudinkovou směs.
  3. Varte pudink, dokud nezhoustne, a poté ho nechte vychladnout.

Sestavení buchty

Teď už jen spojte těsto s pudinkem:

  1. Rozválejte těsto na pomoučeném vále a vyložte ho do formy na pečení.
  2. Pudink nalijte na těsto a rovnoměrně rozetřete.
  3. Zbytek těsta rozdrobte a posypte jej po povrchu pudinku.

Pečte buchtu v předem vyhřáté troubě na 180 stupňů Celsia po dobu 30-35 minut, nebo dokud není zlatavá.

Podávání

Když je buchta hotová, nechte ji trochu vychladnout a poté ji podávejte teplou nebo studenou. Můžete ji ozdobit práškovým cukrem nebo čerstvým ovocem podle vaší chuti. Ať už si ji dopřejete k snídani, svačině nebo jako dezert po večeři, tato buchta s pudinkem vás jistě okouzlí svou chutí!

Varianty receptu na buchtu s pudinkem

Pokud máte rádi experimentování v kuchyni, můžete vyzkoušet několik zajímavých variant receptu na buchtu s pudinkem:

Variant Popis
Buchtové rolády Místo tradičního pečení buchty v celku zkuste udělat menší buchtové rolády, které jsou skvělým občerstvením na různé oslavy a večírky.
Extra pudinková náplň Přidejte do pudinku kousek čokolády, karamelu nebo oříšků pro intenzivnější chuť.
Ovocná varianta Do pudinku přidejte nakrájené čerstvé ovoce jako jahody, maliny nebo borůvky pro osvěžující a lahodnou kombinaci chutí.

Čas pečení buchty

Čas pečení buchty se může lišit podle typu trouby, velikosti buchty a použitých ingrediencí. Doporučujeme pravidelně kontrolovat stav pečení a podle potřeby přizpůsobit délku pečení.

Viz také:

Photo of author

Sylva

Napsat komentář