Recept na buchtu s pudinkem a banánem

Vítejte u našeho jedinečného receptu na lahodnou buchtu s pudinkem a banánem, která rozhodně oslní vaše chuťové buňky. Tato kombinace křehkého těsta, krémového pudinku a svěžích banánů vytvoří nezapomenutelnou pochoutku, kterou si zamiluje každý. Bez dalšího váhání se pusťme do přípravy této lahůdky!

Ingredience:

  • 250 g hladké mouky
  • 150 g másla
  • 100 g cukru
  • 2 vejce
  • 1 vanilkový cukr
  • 1 prášek do pečiva
  • 500 ml mléka
  • 1 balení pudinkového prášku (preferovaná chuť)
  • 2 banány

Postup:

1. Nejprve si připravte těsto. Ve velké míse smíchejte mouku s práškem do pečiva a cukrem. Přidejte nakrájené máslo a začněte hníst, dokud nedostanete hrubé drobky.

2. Přidejte vejce a vanilkový cukr do směsi. Dobře promíchejte, dokud nedostanete hladké těsto. Zabalte ho do fólie a dejte na hodinu odpočinout do lednice.

3. Mezitím si připravte pudink podle návodu na obalu, avšak použijte o polovinu méně mléka, aby byl pudink hutnější.

4. Předehřejte troubu na 180°C a připravte si plech vyložený pečicím papírem.

5. Těsto rozválejte na tenký plát a přeneste ho na připravený plech. Na těsto nanesete pudink, ale ponechte okraje volné.

6. Banány nakrájejte na kolečka a rovnoměrně je rozložte po povrchu pudinku.

7. Okraje těsta složte přes banány, tak aby vytvořily lehce překrývající se vrstvu.

8. Pečte buchtu v předehřáté troubě asi 30-40 minut, nebo dokud není těsto zlatavě hnědé.

9. Nechte buchtu trochu vychladnout, před podáváním ji můžete posypat moučkovým cukrem nebo ozdobit čerstvými plátky banánu.

Doporučení:

Tuto buchtu můžete servírovat jako teplý dezert s kávou nebo čajem, ale chutná i chladná jako sladký snack. Je ideální pro rodinné oslavy, neformální večírky nebo prostě jen jako pochoutka pro sebe.

Možné variace a doplňky:

Kromě banánů můžete do této buchty přidat i jiné ovoce podle vaší preference. Například jahody, maliny nebo broskve dodají buchtě další lahodnou chuťovou dimenzi. Experimentujte s různými kombinacemi ovoce a pudinkových příchutí pro nekonečné možnosti!

Jak skladovat:

Pokud vám zbyde nějaká část buchty, můžete ji uložit do vzduchotěsné nádoby nebo obalu a skladovat v lednici. Tím prodloužíte její čerstvost a chuť. Před podáváním ji můžete krátce ohřát v mikrovlnné troubě, pokud preferujete teplý dezert.

Možná vylepšení:

Pro extra indulgenci můžete na vrchol buchty přidat vrstvu karamelové omáčky nebo čokoládové polevy. Tyto sladké přídavky ještě zvýrazní chuť a udělají z buchty luxusní lahůdku vhodnou i pro ty nejnáročnější.

Ingredience Množství
500 g čerstvého ovoce podle chuti
100 ml karamelové omáčky nebo čokoládové polevy podle chuti

Viz také:

Photo of author

Sylva

Napsat komentář