Recept na buchtičky s krémem


Vítejte v našem kuchařském koutku plném chutných receptů! Dnes vám přinášíme skvělý recept na lahodné buchtičky s krémem, které jistě oslní vaše chuťové buňky. Tento recept je ideální pro milovníky sladkých dobrot a je perfektní pro různé příležitosti od rodinných oslav po jednoduché odpolední občerstvení. Podívejme se, jak jednoduše připravit tyto lahodné buchtičky.

Potřebné ingredience

Předtím, než se pustíme do přípravy, zkontrolujme si, jaké ingredience budeme potřebovat:

Ingredience pro těsto: Ingredience pro krém:
  • 500g hladké mouky
  • 1 kostka droždí
  • 250ml mléka
  • 100g cukru
  • 1 vanilkový cukr
  • špetka soli
  • 100g másla
  • 2 vejce
  • 500ml mléka
  • 100g cukru
  • 4 žloutky
  • 50g hladké mouky
  • 1 vanilkový cukr

Postup přípravy

Připravte si všechny potřebné ingredience a pusťme se do přípravy těsta. Nejprve rozpustíme droždí v teplém mléce spolu s cukrem a vanilkovým cukrem. Poté přidáme do mísy hladkou mouku a špetku soli. Směs promícháme a přidáme rozpuštěné máslo a vejce. Vypracujeme hladké těsto, které necháme kynout na teplém místě asi hodinu.

Mezitím můžeme připravit krém. V hrnci smícháme mléko, cukr, žloutky, hladkou mouku a vanilkový cukr. Směs vaříme za stálého míchání, dokud krém nezhoustne. Poté ho necháme vychladnout.

Po vykynutí těsta ho vyklopíme na pomoučený váleček a rozválíme na placku. Na placku rozetřeme připravený krém a zavíjíme do podélného válečku. Ten pak rozkrájíme na stejnoměrné kousky a poklademe je na plech vyložený pečícím papírem.

Předehřejeme troubu na 180°C a buchtičky pečeme asi 20-25 minut, nebo dokud nejsou zlatavě hnědé. Po upečení necháme buchtičky trochu vychladnout a můžeme podávat.

Tipy a triky

– Pokud máte rádi intenzivnější chuť, můžete do krému přidat trochu citronové kůry.
– Buchtičky můžete ozdobit posypem z moučkového cukru nebo skořice pro ještě atraktivnější vzhled.
– Krém můžete připravit i s příchutí rumu nebo rumové esence pro zajímavou variantu této pochoutky.
– Nezapomeňte těsto po vyklopení na pomoučený váleček posypat trochou mouky, aby se lépe zpracovávalo.

Dopřejte si lahodnou sladkou chuť!

Časté dotazy

Zde najdete odpovědi na některé časté dotazy týkající se přípravy buchtiček s krémem:

Otázka Odpověď
Mohu použít sušené droždí místo čerstvého? Ano, můžete použít sušené droždí, ale pamatujte na to, že budete potřebovat menší množství než u čerstvého droždí. Stačí přibližně poloviční množství sušeného droždí oproti čerstvému.
Dá se krém připravit i bez cukru? Ano, pokud preferujete méně sladkou variantu, můžete snížit množství cukru v krému nebo ho úplně vynechat. Výsledná chuť se samozřejmě bude lišit.
Mohu těsto vyrobit ručně, nebo je lepší použít kuchyňský robot? Oba způsoby jsou možné. Ruční výroba těsta vám umožní lépe kontrolovat jeho konzistenci, zatímco kuchyňský robot může ušetřit čas a práci.

Další inspirace pro přípravu

Pokud máte rádi experimentování v kuchyni, zkuste tyto varianty buchtiček:

  • Přidejte do těsta na buchtičky kousky ovocných plodů, jako jsou maliny nebo jahody, pro osvěžující nádech.
  • Experimentujte s různými druhy krémů, například čokoládovým nebo ovocným, pro rozmanitost chutí.
  • Zkuste buchtičky podávat s domácím ovocným kompotem nebo zmrzlinou pro dokonalé dokončení vašeho dezertu.

Viz také:

Photo of author

Sylva

Napsat komentář