Rozlítaný ptáček z vepřového masa recept

Vítáme vás u našeho receptu na lahodný rozlítaný ptáček z vepřového masa! Tento pokrm je oblíbeným jídlem v mnoha domácnostech a skládá se z jemného vepřového masa, které je plněné a pečené tak, aby se rozlilo v ústech s každým kouskem. Připravte se na chuťovou explozi!

Potřebné suroviny:

  • 600g vepřového masa (nejlépe j
    ehněcího)
  • 100g slaniny
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 1 vejce
  • 100g strouhanky
  • Sůl a pepř podle chuti
  • Bylinky podle preference (například majoránka, tymián)
  • Olej nebo máslo na smažení

Postup:

1. Nejprve si připravíme plnění. Na pánvi osmahneme nakrájenou slaninu spolu s drobně nakrájenou cibulí a česnekem, dokud nezačne cibule změknout a slanina získá zlatavou barvu.

2. V míse smícháme vepřové maso se strouhankou, vejcem a osolením a opepřením podle chuti. Přidáme připravenou směs slaniny, cibule a česneku a promícháme dohromady.

3. Získanou směs formujeme do tvaru rolády nebo koulí a pečeme v předehřáté troubě na 180 stupňů Celsia po dobu asi 45 minut nebo dokud není maso dobře propečené.

4. Během pečení můžeme maso občas polévat vlastní šťávou, aby zůstalo šťavnaté.

Podávání:

Po upečení necháme rozlítaný ptáček z vepřového masa chvíli odpočinout, aby se šťáva rovnoměrně rozložila. Poté nakrájíme na plátky a podáváme s přílohou dle vašeho výběru, například s bramborovou kaší, restovanou zeleninou nebo čerstvým salátem.

Tipy a triky:

  • Při plnění můžete do směsi přidat také drobně nakrájené bylinky, které dodají jídlu další chuťovou dimenzi.
  • Pokud máte rádi pikantní chuť, můžete přidat do směsi trochu pálivé papriky nebo chilli.
  • Experimentujte s různými druhy slaniny pro různé chutě.

Užijte si tento lahodný pokrm s rodinou a přáteli a buďte si jisti, že si všichni pochutnají na tomto skvělém receptu na rozlítaného ptáčka z vepřového masa!

Možné variace receptu:

Existuje mnoho způsobů, jak upravit recept na rozlítaného ptáčka z vepřového masa podle svých preferencí. Zde jsou některé možné variace:

  • Místo slaniny můžete použít šunku nebo uzené maso pro odlišnou chuť.
  • Přidejte do plnění různé druhy sýrů, jako je například nahrubo nastrouhaný parmezán nebo sýr cheddar, pro bohatší chuť.
  • Pro vegetariány můžete vyzkoušet nahradit vepřové maso seitanem nebo jinými masovými substituty.

Často kladené otázky:

Otázka Odpověď
Je možné připravit tento recept předem? Ano, můžete si připravit plnění až den předem a nechat ho vychladnout v lednici, pak stačí před pečením pouze vytvořit roládu a upéct.
Jak dlouho vydrží rozlítaný ptáček po upečení? Po upečení lze rozlítaný ptáček skladovat v lednici až 3 dny. Před podáváním doporučujeme zahřát v mikrovlnné troubě nebo na pánvi.
Můžu použít jiné druhy masa než vepřové? Ano, recept lze upravit na použití kuřecího, krůtího nebo dokonce hovězího masa podle vaší preference.
Photo of author

Tereza

Napsat komentář