Rozlítaný ptáček z vepřového masa recept

Vítáme vás u našeho receptu na lahodný rozlítaný ptáček z vepřového masa! Tento pokrm je oblíbeným jídlem v mnoha domácnostech a skládá se z jemného vepřového masa, které je plněné a pečené tak, aby se rozlilo v ústech s každým kouskem. Připravte se na chuťovou explozi!

Potřebné suroviny:

  • 600g vepřového masa (nejlépe j
    ehněcího)
  • 100g slaniny
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 1 vejce
  • 100g strouhanky
  • Sůl a pepř podle chuti
  • Bylinky podle preference (například majoránka, tymián)
  • Olej nebo máslo na smažení

Postup:

1. Nejprve si připravíme plnění. Na pánvi osmahneme nakrájenou slaninu spolu s drobně nakrájenou cibulí a česnekem, dokud nezačne cibule změknout a slanina získá zlatavou barvu.

2. V míse smícháme vepřové maso se strouhankou, vejcem a osolením a opepřením podle chuti. Přidáme připravenou směs slaniny, cibule a česneku a promícháme dohromady.

3. Získanou směs formujeme do tvaru rolády nebo koulí a pečeme v předehřáté troubě na 180 stupňů Celsia po dobu asi 45 minut nebo dokud není maso dobře propečené.

4. Během pečení můžeme maso občas polévat vlastní šťávou, aby zůstalo šťavnaté.

Podávání:

Po upečení necháme rozlítaný ptáček z vepřového masa chvíli odpočinout, aby se šťáva rovnoměrně rozložila. Poté nakrájíme na plátky a podáváme s přílohou dle vašeho výběru, například s bramborovou kaší, restovanou zeleninou nebo čerstvým salátem.

Tipy a triky:

  • Při plnění můžete do směsi přidat také drobně nakrájené bylinky, které dodají jídlu další chuťovou dimenzi.
  • Pokud máte rádi pikantní chuť, můžete přidat do směsi trochu pálivé papriky nebo chilli.
  • Experimentujte s různými druhy slaniny pro různé chutě.

Užijte si tento lahodný pokrm s rodinou a přáteli a buďte si jisti, že si všichni pochutnají na tomto skvělém receptu na rozlítaného ptáčka z vepřového masa!

Možné variace receptu:

Existuje mnoho způsobů, jak upravit recept na rozlítaného ptáčka z vepřového masa podle svých preferencí. Zde jsou některé možné variace:

  • Místo slaniny můžete použít šunku nebo uzené maso pro odlišnou chuť.
  • Přidejte do plnění různé druhy sýrů, jako je například nahrubo nastrouhaný parmezán nebo sýr cheddar, pro bohatší chuť.
  • Pro vegetariány můžete vyzkoušet nahradit vepřové maso seitanem nebo jinými masovými substituty.

Často kladené otázky:

Otázka Odpověď
Je možné připravit tento recept předem? Ano, můžete si připravit plnění až den předem a nechat ho vychladnout v lednici, pak stačí před pečením pouze vytvořit roládu a upéct.
Jak dlouho vydrží rozlítaný ptáček po upečení? Po upečení lze rozlítaný ptáček skladovat v lednici až 3 dny. Před podáváním doporučujeme zahřát v mikrovlnné troubě nebo na pánvi.
Můžu použít jiné druhy masa než vepřové? Ano, recept lze upravit na použití kuřecího, krůtího nebo dokonce hovězího masa podle vaší preference.

Viz také:

Photo of author

Tereza

Napsat komentář