Recept na langoše bez kynutí

Vítejte ve světě langoší, těch oblíbených dobrot, které si zamilovali lidé po celém světě. Pokud hledáte recept na langoše bez kynutí, jste na správném místě! Tento recept vám umožní připravit lahodné langoše, aniž byste museli čekat na kynutí těsta. Jsou to perfektní pochoutka pro rodinná setkání, večerní párty nebo jen tak pro chvíle, kdy máte chuť na něco výjimečného.

Ingredience:

Množství Ingredience
2 šálky hladká mouka
1 lžička kypřící prášek do pečiva
1/2 lžičky sůl
1/2 šálku mléko
1/4 šálku rozpuštěné máslo
1 ks vejce
olej pro smažení
podle chuti oblíbené přílohy (třeba česneková omáčka, sýr, kečup)

Postup:

1. Nejprve si připravte ingredience. Na langoše budete potřebovat mouku, kypřící prášek do pečiva, sůl, mléko, rozpuštěné máslo, vejce a olej na smažení. Můžete si také připravit oblíbené přílohy jako česnekovou omáčku, sýr nebo kečup.

2. Ve velké míse smíchejte mouku, kypřící prášek do pečiva a sůl. Vytvořte důlek uprostřed směsi.

3. Do důlku nalijte mléko, rozpuštěné máslo a vejce. Pomalu promíchejte suché a mokré ingredience, dokud nedostanete hladké těsto bez hrudek.

4. Připravte si hlubokou pánev a rozehřejte v ní olej na střední teplotu. Můžete použít i fritézu, pokud ji máte k dispozici.

5. Lžící vezměte porci těsta a vložte ji do rozehřátého oleje. Pomocí lžíce nebo vidličky ji rozetřete do tvaru langoše. Smažte z obou stran, dokud nejsou langoše zlatavé a křupavé.

6. Vyjměte langoše z oleje a dejte je na papírovou utěrku, aby se zbavily přebytečného oleje.

7. Hotové langoše podávejte teplé s vašimi oblíbenými přílohami.

Tipy:

  • Pokud máte rádi pikantní chuť, můžete do těsta přidat nasekaný česnek nebo červenou papriku.
  • Pro extra křupavost můžete přidat do těsta trochu kukuřičné mouky.
  • Nezapomeňte olej pravidelně kontrolovat a případně doplňovat, aby langoše byly krásně křupavé z obou stran.

Tak a tady máte náš skvělý recept na langoše bez kynutí. Sledujte tyto jednoduché kroky a připravte si lahodné langoše, které si zamilujete! Bon appétit!

Možnosti variací:

Pokud máte rádi experimentování v kuchyni, existuje několik zajímavých možností, jak variabilně upravit recept na langoše bez kynutí.

Jednou z možností je přidání různých bylinek nebo koření přímo do těsta. Například můžete přidat sušený oregano, bazalku nebo tymián pro výraznější chuťový zážitek.

Další možností je upravit přílohy podávané k langošům. Místo tradiční česnekové omáčky můžete zkusit například guacamole nebo hummus. To dodá langošům nový a zajímavý rozměr chuti.

Jak skladovat:

Pokud byste měli přebytek langošů nebo byste je chtěli připravit dopředu, je důležité vědět, jak je správně skladovat.

Nejlepší je uložit langoše do vzduchotěsné nádoby nebo do igelitového sáčku a umístit je do chladničky. Takto skladované langoše si udrží svou křupavost a chuť až několik dní.

Viz také:

Photo of author

Sylva

Napsat komentář