Recept na grilované kuře v troubě

Vítejte v naší kuchyni, kde se vždy s láskou připravuje jídlo plné chutí a vůní. Dnes vám rádi představíme náš osvědčený recept na grilované kuře v troubě, které je nejen lahodné, ale také snadné na přípravu.

Přísady:

Pro tuto lahodnou pochoutku budete potřebovat:

  • 4 kuřecí prsa (s kostí a kůží)
  • 2 lžičky olivového oleje
  • 2 lžičky česneku (mletého)
  • 1 lžička soli
  • 1 lžička mletého černého pepře
  • 1 lžička papriky
  • 1 lžička sušeného oregána
  • 1 lžička sušeného tymiánu

Postup:

1. Nejprve si předehřejeme troubu na 200°C a připravíme si pekáč vyložený pečicím papírem.

2. Kuřecí prsa si opláchneme pod tekoucí vodou a osušíme je papírovou utěrkou.

3. Ve skleněné míse smícháme olivový olej, česnek, sůl, pepř, papriku, oregáno a tymián. Tuto směs pak použijeme na natření kuřecích prsou z obou stran.

4. Natřená kuřecí prsa umístíme do připraveného pekáče.

5. Pečeme v troubě předehřáté na 200°C po dobu asi 25-30 minut, nebo dokud nejsou kuřecí prsa zlatě hnědá a pečená.

Podávání:

Po upečení necháme kuřecí prsa ještě chvilku odpočinout v troubě, poté je můžeme podávat s přílohou podle vlastního výběru, například s bramborovou kaší, grilovanou zeleninou nebo salátem.

Tento recept na grilované kuře v troubě je skvělou volbou pro rodinný večeři nebo společenskou událost. Snadná příprava a vynikající chuť udělají z tohoto jídla hitem vašeho jídelníčku.

Varianty receptu:

Kromě základního receptu na grilované kuře v troubě existuje mnoho variant, které můžete vyzkoušet. Zde jsou některé nápady:

  • Dodání citrusového nádechu: Přidejte do marinády citronovou nebo pomerančovou kůru a šťávu pro osvěžující chuť.
  • Ořechová krusta: Smíchejte mleté ořechy s bylinkami a použijte je jako krustu na kuřecí prsa pro extra texturu a chuť.
  • Bacon obal: Obalování kuřecích prsou plátky slaniny přidává k jídlu bohatou chuť a křupavost.

Nejčastěji kladené otázky:

Otázka Odpověď
Je možné použít kuřecí stehna místo prsou? Ano, můžete použít kuřecí stehna, ale dejte pozor na délku pečení, aby byla maso důkladně propečené.
Jak dlouho by mělo kuřecí maso odpočívat po upečení? Je vhodné nechat maso odpočinout asi 5-10 minut, aby se šťávy rovnoměrně rozložily a maso zůstalo šťavnaté.

Viz také:

Photo of author

Eddy

Napsat komentář