Lasagne recept s mletým masem

Vítejte v našem receptu na lahodné lasagne s mletým masem! Lasagne je klasické italské jídlo, které si získalo srdce mnoha milovníků po celém světě. Jeho bohatá chuť a vrstvená struktura jsou prostě nepřekonatelné. A pokud k tomu přidáte šťavnaté mleté maso, dostanete se do gastronomického ráje.

Přísady

Zde jsou přísady, které budete potřebovat k přípravě lasagní s mletým masem:

  • 500 g mletého masa (hovězí, vepřové nebo libovolné kombinace)
  • Lasagne těstoviny
  • 400 g krájených rajčat (ideálně z plechovky)
  • 1 cibule, jemně nasekaná
  • 2 stroužky česneku, jemně nasekané
  • 200 ml rajčatového pyré
  • 200 g ricotty
  • 200 g strouhaného parmazánu
  • 1 lžička sušeného oregana
  • 1 lžička sušené bazalky
  • Sůl a pepř podle chuti
  • Olivový olej

Postup

Zde je postup, jak připravit lahodné lasagne s mletým masem:

  1. Nejprve předehřejte troubu na 180°C.
  2. Na pánvi si rozpalte trochu olivového oleje a osmahněte na něm cibuli a česnek, dokud nezačnou zlatě hnědnout.
  3. Přidejte mleté maso a smažte ho, dokud není kompletně uvařené.
  4. Přidejte krájená rajčata, rajčatové pyré, sušené bylinky, sůl a pepř. Vařte asi 10 minut, nebo dokud omáčka nezhoustne.
  5. V menší míse smíchejte ricottu s polovinou parmazánu a pepřem.
  6. Vymažte pekáč olejem a na dno dejte vrstvu omáčky s mletým masem.
  7. Přidejte jednu vrstvu lasagne těstovin, poté vrstvu ricotty a parmazánu.
  8. Pokračujte ve vrstvení, dokud nevyužijete všechny ingredience. Poslední vrstvou by měla být vrstva omáčky a posypaná parmazánem.
  9. Přikryjte pekáč alobalem a pečte asi 30-40 minut, dokud omáčka nezačne bublat a parmazán se zlatě nezbarví.
  10. Nechejte lasagne odpočinout asi 10 minut před krájením, aby se vrstvy ustálily.

Podávání

Tyto lahodné lasagne s mletým masem můžete podávat s čerstvým salátem a křupavým chlebem. Skvěle se hodí i jako hlavní chod na rodinnou večeři nebo na oslavu s přáteli. Buon appetito!

Časté dotazy

Zde jsou některé časté dotazy ohledně přípravy lasagní:

Dotaz Odpověď
Jak dlouho trvá příprava lasagní? Čas přípravy lasagní se pohybuje kolem 1 až 1,5 hodiny včetně pečení v troubě.
Mohu použít jiné těstoviny než lasagne? Ano, můžete experimentovat s jinými těstovinami, ale pamatujte na to, že klasická lasagne má vrstvenou strukturu, kterou jiné těstoviny nemusí tak dobře zachovat.
Je možné lasagne připravit předem a pak ohřát? Ano, lasagne se skvěle ohřívají. Pokud je předem připravíte, jednoduše je zakryjte alobalem a dejte do lednice. Před ohřevem je nechte asi 30 minut při pokojové teplotě a poté dejte do trouby asi na 20 minut nebo dokud se zahřejí po celé své ploše.

Alternativní ingredience

Pokud chcete přidat do lasagní něco extra, zkuste následující alternativní ingredience:

  • Špenát – přidejte do vrstev špenátu pro extra zeleninový zážitek.
  • Houby – nařezejte a osmažte houby jako přídavek do omáčky pro bohatší chuť.
  • Kuřecí maso – místo hovězího nebo vepřového můžete použít i kuřecí maso.
  • Různé sýry – zkuste experimentovat s různými sýry pro různorodou chuť.

Viz také:

Photo of author

Eddy

Napsat komentář