hlávkové zelí recept kluci v akci

Hlávkové zelí, to je klasika, která v české kuchyni má své pevné místo. A když se spojí s chlapáckou energií z pořadu „Kluci v akci“, můžete se těšit na opravdu zajímavé chuťové zážitky. Přinášíme vám recept na hlávkové zelí v podání týmu Kluci v akci, které vám rozhodně zvedne náladu!

Potřebné ingredience:

Pro přípravu hlávkového zelí podle receptu Kluci v akci budete potřebovat následující ingredience:

  • 1 hlávku zelí
  • 4 středně velké cibule
  • 4 stroužky česneku
  • 150 g slaniny
  • 2 lžíce sádla
  • 2 lžíce octa
  • 2 lžíce cukru
  • sůl a pepř podle chuti

Postup přípravy:

1. Nejprve si připravte všechny ingredience. Hlávkové zelí nakrájejte na tenké proužky, cibuli na drobné kousky a česnek na plátky. Slaninu nakrájejte na menší kousky.

2. Na pánvi rozehřejte sádlo a na něm osmažte nakrájenou slaninu, dokud nezezlátne a nevydá vůni.

3. Přidejte nakrájenou cibuli a česnek a smažte, dokud nezezlátne a nezměkne.

4. Poté přidejte nakrájené zelí a promíchejte s ostatními ingrediencemi. Přilijte ocet a posypte cukrem. Dochutíme solí a pepřem podle chuti.

5. Přikryjte poklicí a nechte dusit na mírném ohni asi 30-40 minut, občas promíchávejte.

6. Po uvaření můžete zelí případně dochutit podle své chuti.

Podávání:

Hlávkové zelí podávejte teplé jako přílohu k masovým pokrmům, nebo jako samostatnou pochoutku. Skvěle se hodí k pečenému masu, bramborám nebo jako součást sendviče. Pořádně dochucené a aromatické, to je hlávkové zelí Kluci v akci!

Další tipy:

Pokud máte rádi trochu pikantnější chuť, můžete do zelí přidat i na kostičky nakrájenou papriku nebo chilli papričky. To dodá jídlu ještě zajímavější nádech!

Takže neváhejte a vyzkoušejte tento recept na hlávkové zelí v podání Kluci v akci. Vaše chuťové buňky vám určitě poděkují!

Varianty podávání:

Hlávkové zelí můžete podávat nejen jako přílohu k masovým pokrmům, ale také v různých zajímavých variantách:

  • Zelí plněné mletým masem a rýží, zalité rajčatovou omáčkou a posypané sýrem.
  • Marinované zelí s kousky uzeného masa, což vytvoří skvělý zážitek pro milovníky kouřové chuti.
  • Zelí zapečené s bramborami a vrstvou křupavé slaniny, ideální pro nedělní rodinný oběd.

Ochucování:

Pro zajímavou variaci můžete do zelí přidat trochu hořčice nebo kari koření, což dodá jídlu nový rozměr chuti.

Ingredience Množství
Hlávka zelí 1 ks
Cibule 4 střední kusy
Česnek 4 stroužky
Slanina 150 g
Sádlo 2 lžíce
Ocet 2 lžíce
Cukr 2 lžíce
Sůl a pepř Podle chuti

Viz také:

Photo of author

Tereza

Napsat komentář