Vítejte v naší kuchyni, kde se vždy s láskou připravuje jídlo plné chutí a vůní. Dnes vám rádi představíme náš osvědčený recept na grilované kuře v troubě, které je nejen lahodné, ale také snadné na přípravu.
Přísady:
Pro tuto lahodnou pochoutku budete potřebovat:
- 4 kuřecí prsa (s kostí a kůží)
- 2 lžičky olivového oleje
- 2 lžičky česneku (mletého)
- 1 lžička soli
- 1 lžička mletého černého pepře
- 1 lžička papriky
- 1 lžička sušeného oregána
- 1 lžička sušeného tymiánu
Postup:
1. Nejprve si předehřejeme troubu na 200°C a připravíme si pekáč vyložený pečicím papírem.
2. Kuřecí prsa si opláchneme pod tekoucí vodou a osušíme je papírovou utěrkou.
3. Ve skleněné míse smícháme olivový olej, česnek, sůl, pepř, papriku, oregáno a tymián. Tuto směs pak použijeme na natření kuřecích prsou z obou stran.
4. Natřená kuřecí prsa umístíme do připraveného pekáče.
5. Pečeme v troubě předehřáté na 200°C po dobu asi 25-30 minut, nebo dokud nejsou kuřecí prsa zlatě hnědá a pečená.
Podávání:
Po upečení necháme kuřecí prsa ještě chvilku odpočinout v troubě, poté je můžeme podávat s přílohou podle vlastního výběru, například s bramborovou kaší, grilovanou zeleninou nebo salátem.
Tento recept na grilované kuře v troubě je skvělou volbou pro rodinný večeři nebo společenskou událost. Snadná příprava a vynikající chuť udělají z tohoto jídla hitem vašeho jídelníčku.
Varianty receptu:
Kromě základního receptu na grilované kuře v troubě existuje mnoho variant, které můžete vyzkoušet. Zde jsou některé nápady:
- Dodání citrusového nádechu: Přidejte do marinády citronovou nebo pomerančovou kůru a šťávu pro osvěžující chuť.
- Ořechová krusta: Smíchejte mleté ořechy s bylinkami a použijte je jako krustu na kuřecí prsa pro extra texturu a chuť.
- Bacon obal: Obalování kuřecích prsou plátky slaniny přidává k jídlu bohatou chuť a křupavost.
Nejčastěji kladené otázky:
Otázka | Odpověď |
---|---|
Je možné použít kuřecí stehna místo prsou? | Ano, můžete použít kuřecí stehna, ale dejte pozor na délku pečení, aby byla maso důkladně propečené. |
Jak dlouho by mělo kuřecí maso odpočívat po upečení? | Je vhodné nechat maso odpočinout asi 5-10 minut, aby se šťávy rovnoměrně rozložily a maso zůstalo šťavnaté. |
Viz také: