Jak uvařit kysané zelí ze sklenice

Kysané zelí je oblíbená příloha k mnoha jídlům, která je plná chutí a prospěšných bakterií pro trávení. Pokud máte k dispozici kysané zelí ve sklenici, můžete si snadno připravit domácí variantu s podobnou chutí a výživovými vlastnostmi. Následující postup vám ukáže, jak jednoduše uvařit kysané zelí ze sklenice.

Potřebné suroviny

Než začnete, ujistěte se, že máte všechny potřebné suroviny připravené. Budete potřebovat:

  • Kysané zelí ve sklenici
  • Cibuli
  • Česnek
  • Olej nebo máslo
  • Koření dle chuti (například kmín, pepř, bobkový list)

Postup

Začněte tím, že nakrájíte cibuli a česnek na jemné kousky. Poté si připravte hrnec a ohřejte na něm olej nebo máslo. Jakmile je hrnec připravený, přidejte nakrájenou cibuli a česnek a opékajte je, dokud nejsou zlatavé.

Poté přidejte kysané zelí ze sklenice do hrnce spolu s cibulí a česnekem. Můžete přidat také trochu vody nebo vývaru, aby se zelí lépe vařilo a nevyschlo. Přidejte koření dle chuti, jako je kmín, pepř nebo bobkový list, který dodá zelí bohatou chuť.

Nechejte zelí vařit na středním plameni asi 20-30 minut, dokud není zcela měkké a připravené k podávání. Občas promíchejte, aby se všechny chutě dobře spojily.

Podávání

Kysané zelí ze sklenice je skvělá příloha k mnoha jídlům, jako jsou masová jídla, brambory nebo těstoviny. Podávejte ho teplé jako součást hlavního jídla nebo ho můžete použít jako ingredienci do sendvičů nebo salátů.

Nezapomeňte, že kysané zelí je také bohaté na prospěšné bakterie pro trávení, které mohou přinést mnoho zdravotních výhod. Užijte si ho jako chutnou a zdravou přílohu ke svým oblíbeným jídlům!

Možnosti koření

Kromě tradičních koření jako je kmín, pepř nebo bobkový list, existuje celá řada dalších možností, jak obohatit chuť kysaného zelí. Můžete zkoušet například přidávat koriandr, hořčičné semínko nebo jalapeño papričky pro pikantnější variantu. Experimentujte s různými kombinacemi koření, abyste našli tu, která vám nejvíce vyhovuje.

Koření Chuťový profil
Koriandr Lehce citrusová, aromatická chuť
Hořčičné semínko Ostrá, pikantní chuť
Jalapeño papričky Pikantní s lehkou ovocnou notou

Možnosti příloh

Kysané zelí není jen skvělou přílohou k tradičním jídlům, ale můžete ho využít i ve mnoha netradičních kombinacích. Například ho můžete podávat jako součást sendviče spolu s grilovaným masem a křupavou zeleninou pro zajímavou a osvěžující chuťovou kombinaci.

  • Sendvič s grilovaným kuřecím masem, kysaným zelím a avokádem
  • Salát s kysaným zelím, quinoou a feta sýrem
  • Pasta s kysaným zelím, olivami a cherry rajčaty

Viz také:

Photo of author

Eddy

Napsat komentář