Domácí nudle z hladké mouky recept

Vítejte v našem receptu na domácí nudle z hladké mouky, které jsou jednoduché k přípravě a skvěle chutnají. Domácí nudle jsou vynikající alternativou k těm kupovaným a můžete je připravit přesně podle svého gusta. Pokud máte rádi čerstvé a lahodné nudle, neváhejte a vyzkoušejte tento recept.

Potřebné suroviny

Zde jsou suroviny, které budete potřebovat k přípravě domácích nudlí z hladké mouky:

  • 200 g hladké mouky
  • 2 vejce
  • špetka soli
  • 2 lžíce vody

Postup přípravy

Zde je krok za krokem, jak připravit domácí nudle z hladké mouky:

  1. Na pracovní desce si vykraťte hladkou mouku do formy hromádky.
  2. Vytvořte důlek uprostřed hromádky mouky, do kterého rozbijte vejce.
  3. Přidejte špetku soli a lžíce vody.
  4. Pomalu začněte míchat vejce s moukou, postupně přidávejte mouku z okrajů dírky a míchejte, dokud nezískáte hladké těsto.
  5. Těsto nechte odpočinout asi 30 minut pod plastovým obalem.
  6. Po odpočinku těsto rozválejte na tenký plát a pomocí nože ho nakrájejte na nudle podle vašeho gusta.
  7. Nakrájené nudle nechte ještě chvíli odpočinout, aby zaschly a stáhly se.
  8. Varem osolené vody uvařte nudle asi 2-3 minuty, nebo dokud nevyplavou na povrch.
  9. Nakonec uvařené nudle sceďte a můžete je podávat s oblíbenou omáčkou nebo přílohou.

Tipy a triky

Zde jsou některé tipy, jak udělat domácí nudle ještě lepší:

  • Pokud máte rádi pestřejší barvu nudlí, můžete do těsta přidat špetku kurkumy nebo červené papriky.
  • Nebojte se experimentovat s různými tvary a velikostmi nudlí.
  • Před vařením můžete nudle nechat ještě chvíli schnout, aby získaly na pevnosti.
  • Pokud máte rádi nudle s větší hmotností, přidejte do těsta více vody.

Takže co čekáte? Vyzkoušejte si tento recept na domácí nudle z hladké mouky a překvapte své blízké skvělou chuťovou lahůdkou!

Možnosti dochucení

Kromě základních surovin můžete přidat do těsta i další ingredience pro zajímavé kombinace chutí:

  • Kopřivy – pro zelené nudle s výraznou chutí
  • Olivový olej s bylinkami – pro aromatické nudle
  • Med – pro jemně sladké nuance v těstě

Další nápady na podávání

Kromě tradičních omáček můžete domácí nudle servírovat i s různými doplňky:

  • Grilované zeleninové kousky
  • Křupavá slanina
  • Kuřecí prsa na pálivé omáčce

Nejčastěji kladené otázky

Otázka Odpověď
Jak dlouho se nudle vaří? Nudle vaříme asi 2-3 minuty, nebo dokud nevyplavou na povrch.
Mohu použít jiný druh mouky? Ano, můžete experimentovat s různými druhy mouky, ale hladká mouka dává nejlepší výsledky.
Je těžké udělat vlastní nudle? Ne, příprava domácích nudlí není složitá, stačí jen trochu cviku a trpělivosti.

Viz také:

Photo of author

Tereza

Napsat komentář