masové kuličky recept kluci v akci

Vítejte ve světě vaření, kde se spojuje chuťová dobrodružství s radostí z tvorby! Pokud jste připraveni na výzvu, přinášíme vám recept na neodolatelně chutné masové kuličky, který vám umožní zazářit v kuchyni. Tento recept je připraven pro všechny nadšence do vaření, ať už jste začátečníci nebo zkušení kuchaři.

Přísady:

  • 500g mletého masa (hovězí, vepřové nebo jejich směs)
  • 1 cibule (nasekaná)
  • 2 stroužky česneku (drolené)
  • 1 vejce
  • 3 lžíce strouhanky
  • 1 lžička soli
  • 1/2 lžičky mletého pepře
  • 1 lžička majoránky
  • 2 lžíce oleje

Postup:

  1. V misce smíchejte mleté maso, nasekanou cibuli, drolený česnek, vejce, strouhanku, sůl, pepř a majoránku. Směs důkladně promíchejte, dokud není všechno dobře spojeno.
  2. Z vytvořené směsi vytvarujte malé kuličky o velikosti přibližně golfbalu.
  3. Na pánvi rozehřejte olej a na něm smažte masové kuličky z obou stran, dokud nejsou zlatavé a propečené.
  4. Hotové kuličky můžete podávat samostatně, nebo jako součást různých jídel, například s těstovinami nebo rýží.

Další tipy:

Pokud máte rádi pikantnější chuť, můžete do směsi přidat také nasekanou chilli papričku nebo červený paprikový prášek. Pro milovníky sýra můžete do kuliček přidat i strouhaný tvrdý sýr jako parmezán.

Tento recept je skvělým způsobem, jak oslnit své blízké na rodinných večeřích nebo hostinách s přáteli. Připravte masové kuličky podle tohoto receptu a uvidíte, jak rychle zmizí ze stolu!

Varianty náplně:

Kromě tradičního receptu můžete experimentovat s různými variantami náplně pro masové kuličky. Zkuste například přidat do směsi na kuličky nastrouhanou mrkev nebo petrželku pro osvěžující chuťový zážitek.

Veganská verze:

Pro veganskou alternativu můžete použít místo mletého masa například sójový granulát nebo čočku. Přidejte do směsi různé koření a bylinky podle vaší chuti, jako je například koriandr nebo kurkuma.

Časová úspora:

Pokud chcete ušetřit čas při přípravě tohoto receptu, můžete si připravit větší množství kuliček a zbytek uložit do mrazáku. Pak je můžete jednoduše rozmrazit a rychle zpracovat na požadovanou podobu a upéct.

Ingredience Množství
Mleté maso 500g
Cibule (nasekaná) 1 ks
Stroužky česneku (drolené) 2 ks
Vejce 1 ks
Strouhanka 3 lžíce
Sůl 1 lžička
Pepř 1/2 lžičky
Majoránka 1 lžička
Olej 2 lžíce

Uchování čerstvosti:

Pokud chcete zachovat kuličky čerstvé déle, uložte je po uvaření do vzduchotěsné nádoby v lednici. Mohou vydržet až několik dní a stále zůstávají chutné.

Viz také:

Photo of author

Sylva

Napsat komentář